Home Past Papers ASF Corporal Current Affairs MCQs for Competitive Exams

ASF Corporal Current Affairs MCQs for Competitive Exams

20

ASF Corporal Current Affairs MCQs for Competitive Exams

Advertisement

Current Affairs MCQs for the Preparation of Competitive Exams

Current Affairs MCQS Set-1

1. Who is the Finance Minister of Pakistan?
(A) Ishaq Dar
(B) Asad Ur
(C) Arif Alvi
(D) None of the above.
2. Who is the Minister of Law and Justice?
(A) Pervaiz Khattak
(B) Muhammad Farogh Naseem
(C) Shah Mehmood Qureshi
(D) None of the above..
3. Who is the Foreign Minister of Pakistan?
(A) Shah Mahmood Qureshi
(B) Zubaida Jalal
(C) Arif Alvi
(D) None of the Above..
4. Who is the Interior Minister of Pakistan?
(A) Pervaiz Khattak
(B) Imran Khan
(C) Shah Mehmood Qureshi
(D) None of the above.
5. Who is the Minister of Defence?
(A) Shireen Mazari
(B) Pervaiz Khattak
(C) Arif Alvi
(D) None of the Above.
6. Who is the Minister of Railway?
(A) Saad Rafique
(B) Sheikh Rasheed
(C) Dr. Aamir Liaquat
(D) None of the Above..
7. Fawad Chaudary is the Minister of ________?
(A) Information , Broad Casting and National Heritage
(B) Information and Broad Casting
(C) Information Technology
(D) None of the Above.
8. Fehmida Mirza is the Minister of __________?
(A) Benazir Income Support Program
(B) Inter Provincial Coordination
(C) Culture and National Heritage
(D) None of the Above.

9. Zubaida Jalal is the Federal Minister of _____________?
(A) Defence
(B) Defence Production
(C) Both A & B
(D) None of te Above.
10. Khalid Maqbool Siddiqui will serve as the Minister of _________________?
(A) Minister of Information Technology and Telecommunication
(B) Minister of Federal Education and Heritage
(C) Minister of Law and Justice
(D) None of the Above
11. Who is the Federal Minister of Human Rights in Pakistan ?
(A) Ali Amin Gandapur
(B) Shireen Mazari
(C) Arif Alvi
(D) None of the above.
12. Who is the Federal Minister of Education and Heritage?
(A) Pervaiz Khattak
(B) Shafqat Mehmood
(C) Aamir Mehmood Kayani
(D) None of the above..
13. Chaudary Tariq Bashir Cheema is the Minister of __________?
(A) FATA
(B) State and Frontier Region
(C) Both A & B
(D) None of the Above..
14. Who is the Minister of Religious Affairs and Interfaith Harmony?
(A) Noor-ul-Haq Qadri
(B) Dr. Aamir Liaquat
(C) Ghulam Sarwar Khan
(D) None of the above.
15. Who is the Advisor to Prime Minister of Pakistan on Institutional Reforms and
Austerity?
(A) Dr. Ishrat Hussain
(B) Amin Aslam
(C) Zaheer-ud-Din Babar Awan
(D) None of the Above.
16. Who is the Minister of Petroleum Division?
(A) Ghulam Sarwar Khan
(B) Chaudary Tariq Bashir Cheema
(C) Shafqat Mehmood
(D) None of the Above..

17. Who is the Advisor to PM of Pakistan on Parliamentary Affairs ?
(A) Dr. Babar Awan Zaheer
(B) Zaheer-ud-din Babar Awan
(C) Abdul Razak Dawood
(D) None of the Above.
18. Who is the Advisor to PM of Pakistan on Establishment Portfolio?
(A) Ali Amin Gandapur
(B) Qasim Suri
(C) Mohammad Shahzad Arbab
(D) None of the Above.

Answers to Current Affairs MCQs Set 1

1. B
2. B
3. A
4. B
5. B
6. B
7. A
8. B
9. C
10. A
11. B
12. B
13. B
14. A
15. A
16. A
17. B
18. C

Current Affairs MCQs Set -2

1. Gwadar Expo 2018 held in Gwadar from _____to _______ ?
(A) 26th January to 27th January
(B) 27th January to 28th January
(C) 29th January to 30th January
(D) None of the above.
2. Who is the Secretary of the Election Commission of Pakistan?
(A) Sardar Muhammad Raza Khan
(B) Babar Yaqoob Fateh Muhammad
(C) Usman Yousuf Mobeen
(D) None of the Above.
3. Construction of Addis Ababa Mega Dam on the river Nile become a dispute between
Sudan , ______________and ___________ ?
(A) Egypt and Syria
(B) Egypt and Lebanon
(C) Egypt and Ethopia
(D) None of the Above..
4. Which German Auto Firms are being criticized and charged for testing Nitrogen
Oxide effects on monkeys and human beings ?.
(A) BMW
(B) Wolkswegen
(C) Daimler
(D) All of the above
5. Bruno Mars is a ________ who win the top prize in Grammy Awards on 29th
January 2018?
(A) singer
(B) athlete
(C) cricketer
(D) None of the above.
6. Gayee Dinon Ki Musafat is autobiography written by______.
(A) Allama Iqbal
(B) Sir Syed Ahmed Khan
(C) Shahid Hameed
(D) None of the above.
7. How Many Megawatts Electricity has been added to the national grid from all
sources such as coal, solar etc since 2013?
(A) 5794 MW
(B) 6794 MW
(C) 8794 MW
(D) None of the Above.
8. Who is appointed as the Chairperson of Sindh Higher Education Commission?
(A) Dr Asim Hussain

(B) Dr Atta Ur Rehman
(C) Dr Adeeb Rizvi
(D) None of the above.
9. Which Cricket team of the World is at No.1 in ICC T20 ranking ?
(A) India
(B) Pakistan
(C) Australia
(D) New Zealand..
10. Which Batsman is at No. 1 position in ICC T 20 ranking ?
(A) Aaron Finch
(B) Virat Kohli
(C) Babar Azam
(D) None of the Above

Answers to MCQs of Current Affairs Set 2

1. C
2. B
3. C
4. D
5. A
6. C
7. C
8. A
9. B
10.C