MCQS AS NTS PPSC PCS CSS And All Test Preparation – IMPORTANT MCQS FOR EXAMINATION 2022

MCQS AS NTS PPSC PCS CSS And All Test Preparation – IMPORTANT MCQS FOR EXAMINATION 2022

MCQS AS NTS PPSC PCS CSS And All Test Preparation - IMPORTANT MCQS FOR EXAMINATION 2022

MCQS 

1. Which article of the constitution of Pakistan deals with bounded labour and slavery?
Ans=Article 11
2. From where Arab spring started?
Ans=Tunisia
3. ANSA is the news agency of?
Ans=Italy
4. America Cup is associated with which sports?
Ans=Yachting
5. Meaning of Sui generis?
Ans=of own kind
6. Which statement is incorrect?
Ans=Incorrect statement=Legislature is under judiciary
7. How many years Nelson Mandela remained behind the bar?
Ans= 27 years
8. Which sea is in central Asia?
Ans= Aral sea
9. Wheel is the symbol of?
Ans=Progress
10. Maple leaf is the symbol of?
Ans=Canada
11. Which hurricane attacked in 2012?
Ans=Sandy
12. What is meant by equinox?
Ans= Day and night equal
13. What is widow tears?
Ans=Plant
14. who created the famous character of Dracula?
Ans= John Polidori
15. 1 Megabyte is equal to?
Ans=1000000 bytes
16. Land of seven hills?
Ans=Rome
17. 2010 FIF World Cup winner?
Ans=Spain
18. Which country is called cockpit of Europe?
Ans=Belgium
19. : Element required for solar energy conversion is?
Ans=Silicon
20. Which vitamin is gained from sunlight?
Ans=Vitamin D
21. Which waves are used in cellular phones?
Ans=Radio waves
22. Arab league was formed in?
Ans=Cairo
23. Which country is in Levant region?
Ans=Syria
24.  Which event occurred first?
Ans=American war of independence
25.  father of the French revolution?
Ans=Jean-Jacques Rousseau